| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας, Θέλω τη βοήθεια σας στο εξής θέμα που με απασχολεί: Έχω μια βάση δεδομένων και θέλω μέσω λειτουργικού κουμπιού φόρμας να αντιγράφονται μόνο οι πίνακες της βάσης σε νέα βάση που να δημιουργείτε εκείνη τη στιγμή. Σας ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Απόστολε, στη ΒΔ που επισυνάπτω , αν κάνουμε κλικ στο κουμπί της φόρμας « frmCreateDB», δημιουργείται μία νέα ΒΔ και ακολούθως αντιγράφονται σ’ αυτήν οι πίνακες της τρέχουσας. Η λειτουργικότητα του κουμπιού, οφείλεται στον κώδικα: Κώδικας: Private Sub cmdCreateDB_Click()
Dim ws As Workspace
Dim db As Database
Dim LFilename As String, dirName As String
Dim Tbl As DAO.TableDef
Dim x As Variant, j As Integer
Set ws = DBEngine.Workspaces(0)
'Διαδρομή και όνομα αρχείου (Να προσαρμοστεί στις ανάγκες)
LFilename = "c:\Test\NewDB.mdb"
'Αν δεν υπάρχει ο φάκελος, δημιουργείται
x = Split(LFilename, "\")
For j = LBound(x) To UBound(x) - 1
If j = LBound(x) Then dirName = x(LBound(x)) Else dirName = dirName & "\" & x(j)
If Dir(dirName, vbDirectory) = "" Then MkDir dirName
Next
'Αν υπάρχει το αρχείο διαγράφεται
If Dir(LFilename) <> "" Then Kill LFilename
'Δημιουργία νέου αρχείου *.mdb
Set db = ws.CreateDatabase(LFilename, dbLangGeneral)
'Αντιγραφή των πινάκων της τρέχουσας ΒΔ στη νέα
For Each Tbl In CurrentDb.TableDefs
If Left(Tbl.Name, 4) <> "MSys" Then
DoCmd.TransferDatabase acExport, "Microsoft Access", LFilename, _
acTable, Tbl.Name, Tbl.Name, False
End If
Next
MsgBox "Η εξαγωγή των πινάκων ολοκληρώθηκε"
db.Close
Set db = Nothing
End Sub
Δοκίμασε τον κώδικα, μήπως κάτι μου διέφυγε. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Φίλε Απόστολε, πέρασαν αρκετές μέρες σιωπής. Νομίζω ότι κάτι χρωστάς στο φόρουμ. Δε θα έπρεπε να ενημερώσεις τα μέλη του, αν η βοήθεια που σου δόθηκε, ήταν αποτελεσματική ή όχι; Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Η απάντηση με βρήκε στις διακοπές μου μόλις χθες επέστρεψα το δοκίμασα και λειτούργει τέλεια Σας ευχαριστώ, |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Πίνακες ] Σύνδεση Πινάκων σε FrontEnd BackEnd βάση | Δημήτρης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-11-11 13:47 |
| Πρόβλημα με Βάση Access | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 26-09-11 20:26 |
| [ Ερωτήματα ] ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | chris1978 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 09-12-10 09:59 |
| Βοήθεια για την βάση μου | Τακης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-04-10 18:54 |
| Γιατι κολάει η βάση μου | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-12-09 07:22 |
Η ώρα είναι 10:16.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο