Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 06-07-19, 20:09
Menelaos Ο χρήστης Menelaos δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Μενέλαος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 25-06-2019
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 19
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα Μενέλαε,

Το επισυναπτόμενο αρχείο περιέχει μακροεντολές και λειτουργεί ως εξής:

1. Με το κουμπί ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ βρίσκεις το αρχείο που περιέχει τα πλοία με τις παραγγελίες τους. Στο παράδειγμά σου, θα αναζητήσεις να βρεις το αρχείο ORDERS.xlsx.

2. Θεωρώ ότι τα αρχεία των παραγγελιών έχουν ακριβώς την ίδια γραμμογράφηση με το ORDERS.xlsx. Δηλαδή η A στήλη Order No, η J στήλη Forwarding Code και η ονοματολογία των φύλλων είναι το όνομα του πλοίου, όπου ο χαρακτήρας "(" δηλώνει το τέλος του ονόματος του πλοίου.

3. Στο φύλλο ΠΡΟΧΕΙΡΟ, αφού διαγραφούν όλα τα δεδομένα που τυχόν υπάρχουν από προηγούμενες εκτελέσεις του κώδικα, θα αντιγραφούν απ' όλα τα φύλλα του αρχείου παραγγελιών οι στήλες Order No και Forwarding Code. Η μεσαία στήλη Ship είναι το όνομα του πλοίου , το οποίο προκύπτει από τα ονόματα των φύλλων (βλ. βήμα 2). Επίσης, το φύλλο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως ελεγκτικό μέσο βάζοντας φίλτρα στις στήλες.

4. Στη στήλη C αντιγράφονται οι αριθμοί των παραγγελιών (Order No) με διαχωριστικό το κενό διάστημα. Πριν τη μεταφορά όμως, τα δεδομένα της στήλης διαγράφονται. Θεωρώ ότι το αρχείο που θα ανοίγεται περιέχει πάντα όλες τις παραγγελίες έτσι ώστε να συμπληρώνεται πάντα από την αρχή η στήλη C.

Ελπίζω να σε καλύπτει ο τρόπος χειρισμού του.
Καλησπέρα Χρήστο,
Μόλις αντιλήφθηκα την απάντησή σου και θέλω να σ’ ευχαριστήσω θερμά τόσο για την αμεσότητα όσο και για τον χρόνο [και κόπο] που αφιέρωσες για χάρη μου.
Δυστυχώς ετοιμάζομαι να λείψω για λίγες μέρες και δεν προφταίνω να ελέγξω αν καλύπτει πλήρως το σκοπό μου. Όμως από την απάντηση [και τις οδηγίες σου] φαίνεται ότι πρέπει να με έχεις καλύψει σε μεγάλο βαθμό.
Αφήνω ένα μικρό περιθώριο, αν χρειαστεί, να [κάνω κατάχρηση της καλοσύνης σου και να] επανέλθω για τυχόν απορίες/βελτιώσεις.
Και πάλι ένα θερμό ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση